Följ mig på instagram

Instagram: Brighid_Tess

Hello Kitty

EOS 1100D EF 50 mm fast objektiv + stativ
 
Jag älskar när kreativitetan väller in och man testar och fipps så har man lyckas få någon bra bild :) 
Kvällens tema fick bli Hello Kitty med fiol ^^
Hoppas ni gillar bilderna :D
 
 
 

Fiol

Canon Eos 1100D EF 50 mm

Violin

 
Hej :)
 
Fiolen som ni ser ovan har jag fått låna av en fiolbyggare och kanske att den blir min. Får se vad han vill ha för den och om jag känner att jag vill satsa på det. 
I dag kände jag för att försöka ta lite egna bilder, vågar inte ta med den ut då jag är så rädd att riva sönder den. Det är smått jobbigt att låna saker, speciellt sånna här fina saker. Man vill ju inte något ska hända med fiolen. så jag vågar knappt spela ^^
 
 
 

Utlösare

 
Canon EOS 1100D EF 50 mm + stativ
 
Hejsan :)
I dag kände jag för att testa att fota lite själv mot min vita vägg. Det gick ju riktigt bra, eller vad tycker ni ^^ ?
 
 
 
 

Anna och Kristin - 17 Augusti 2013

 
 Canon EOS 1100D EFS 55-250
 
I går gifte sig en kollega till mig i våra fina kyrka (landskyrkan). Jag hade givitvis frågat om jag skulle få kunna fota under vigseln.
Efter att ha tittat igenom bilderna ett antal gånger så var det dessa ovanför som tilltalade mig mest och som jag kände mig mest nöjd med. 
Så inte så dumma bilder för att ha varit min första bröllopsfotografering :)
Jag hoppas brudparet kommer tycka om dem också <3
 
 
 
 
 
 
 

Hästarna i hagen

Canon EOS 1100D EFS 55-250 mm
 
 
Där Robin bor finns det fullt med vackra hästar och jag var som fotogalen i sommras. Men det förstod nog att jag ville fota dem. Det kom mer en gärna och visade upp sig för mig ^^
 
 

Canon Canonet 28


Canon EOS 1100D EF 50 mm
 

Från Danmark

 
Canon EOS 1100D EFS 55-250mm
 
Nu kommer det äntligen upp bilder på det mäktiga fåglanra som vi var och såg i sommras i Danmark. Var exakt detta var, mins jag tyvärr inte. Men deras hemsida finner ni här, och som jag sa i min andra blogg. Jag rekomderar detta verkligen!
 
För övrigt är jag grymt nöjd med bilderna, det var inte alltid det lättaste, eftersom det är snabba fånglar. Men det bilder ni se här, är bland mina favoriter av det som togs :)
 
 

Vackra häst

 
 
Visst är denna häst vacker!? Jag kunde inte låta bli att spring in i hagen som är nedan för Robins föräldrra och fota detta underbara djur.
 
 

Snart höst, men lite rosa ska vi hinna med

 
Canon EOS 1110D EFS 18-55
 
Längtar ni också till hösten, eller vill ni ha kvar sommaren =) ? I morsse då jag gick till mamma kom det gula blad som seglade ner från träden ner till marken. Snart är hösten här <3
 

Det söta änderna

 

Taget från bussen

 
Canon EOS 1100D EFS 55-250mm
 
Tänkatt få uppleva en sådan magisk solnedgång. Jag tänkte först inte fota eftersom vi satt på bussen och genom glas brukar det ju inte bli så där super. Men jag kan då inget annat en säga att det blev WOW ^^
 
 
 
 
 

Eric Saade

 
 
 
 
Canon EOS 1100D EFS 55-250mm
 
I går fick jag chansen att fota en artist som var Eric Saade. Det var verkligen en ny utmaning med tanken på att både händer och huvuden sticker upp. Vi ska inta tala om alla det gulliga skyktarna som barnen fiftade med för att få hans uppmärksamhet ^^
 
Så alla det inställningar jag gjort till en början var rätt för gäves, jag rattade till symbolen för sport (fy skäms på mig.) Men då vi stod mitt i gröten så ville jag chansa på att någon bild skulle bli bra då han dansa runt på scenen.
Jag är i alla fall grymt nöjd med mina bilder :)!
 
 
 
 
 
 

Lovisa - svandammen

Canon EOS 1100D EFS 50mm/55-250mm + refläxskärm
 
I tisdags bar det i väg på en ny fotodag med Lovisa och Ida som assisten. Jag försökte använda min refläxskärm, det gick väl så där.. Denna fotning gick så där, det var så soligt och jätte svårt att få bra ljus på bilderna och se till att det inte skulle för mkt skugga heller.
Men jag är glad jag få rlite motgångar så jag lär mig mera, så jag är bara tacksam :)
 
Men jag fick super bra bokhe (bokeh är det bakgrunden på bilderna. Vill man framhäva det som ska vara i centrum ställer man in ett kort skärpdjupet och zommar in/går nära så mkt som kamran tillåter. Då får man ringar i bakgrunden. Läs mer på internet) på bilderna. Det känns i alla fall super att jag lyckas jätte bra med bakgrunderna denna gång ^^
 
 
 
 
 

Från tisdagen

Följ med bakom kulsierna under mina fotograferingar! :)
 
 
 
Jag bad Ida följa med som min assistent, att ta lite bilder med min kompaktkamra och även hjälpa mig att hålla refläxskärmen osv. Vi hade det riktigt kul, och alltid bar att vara fler när man får insperations torka!

Snart

 
Snart kommer det upp bilder från tisdags fotograferingen, ha tåla mod :)

Sen kväll

Oj.. plötsligt kom natten som man så gärna önska att man kunde sjuta på, men finns inte så mkt mer att göra en att sova. Har en fotografering i morgon med Lovisa och Ida ska följa med och hjälpa mig :)
Men medan jag suttit här med inlägget om utrustningen har tiden bara rusat i väg. Jag son hade tänkt berätta om mitt tappra försök till bokeh i dag. Men det får bli i morgon, dags att natta mig och vovven ^^
Natti natt!
 
 

Utrustning

Kamror
 
Canon 1100D blev min första kamera som fick av min pojkvän året 2011-2012 som var snäll att hjälpa mig med det sista pengarna som behövdes. Jag hade inga krav då, bara glädjen att få en systemkamera var stor. Därför valde jag en canon 1100D. Jag visste det skulle vara en bra nybörjarkamera och ganska enkel att förstå. Tack vara denna kamera växte intresset och snart krävde jag mer, som kvaliten på bilderna.
 
Canon 60D var nästa kamera, som jag skaffade i januari 2014. En tygre modell och en känsla av riktigt kamera då den förra är rätt plastig. 60D valde jag mest för att jag ville ha en vinkelbar skärm, jag tycker om att ta självporträtt och då är det perfekt att kunna se sig själv. Jag valde mellan många, men denna passade min plånbok just då och jag ångrar inte en sekund. Vi har utvecklas jätte mycket ihop på bara dessa månader. Denna kameran är lite mer avanserad en min förra. Men lätt att förstå och snarlik i design med Mark lll kameran.
 
Objektiv
 
Canon 18-55mm Kitt objektivet som jag använder nu mer som ett vidvinkel objektiv. Tyvärr inte vad jag vill ha av ett objektiv. Därför jag hoppas kunna spara pengar till ett dyrare. Och ljusstarkare objektiv som exempel canon 10-22 3,4.
 
Canon 55-250mm var mitt andra objektiv jag köpte över blocket. Jag ville ha ett större omfång och till en början var jag nöjd. Men nu när man kräver mer av sin utrustning vill jag gärna ha ett objektiv med en fast bländare över hela omfånget. Jag har länge velat ha ett av canons vita objektiv 70-200, vi får se vilket jag sparar ihop till. 
 
Canon 50mm 1.8 var verkligen ett upplyft i min utrustning då jag hade min 1100D. Ett ljust starkt objektiv som gav jätte fin bokhe. Är jätte bra för porträtt och i mörka förhållanden. Men en aning plastigt och en jagande AF var jobbigt.
 
Canon 50mm 1,4 fick bli en uppgradering av mitt gamla 50mm till min nya kamera. Det är mer ljusstarkt och känns som ett riktigt objektiv. Det skiljer igentligen inte mkt mellan dessa två, men det nya har lite starkare och finare bokhe.
 
Tamron 90mm 1:1 är mitt första tamron objektiv som fick jag av min kille som en födelsedags pressent i våras. Har länge velat pröva på att fota med macro. Det var inte så lätt som jag trodde, men det är riktigt kul. Nackdelen är att det är ett rätt tungt objektiv och man måste oftas focusera manuelt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

Mot solen

Vissa bilder blir så himmla vackra då man tar mot solen, denna tog jag i början av sommaren och jag kan inte mer än säga att jag älskar den :)
God natt på er!
 
 
 

Canon tidning

I veckan köpte jag hem denna tidning som jag hittade på Ica. Den är var rätt dyr, men den är verkligen värd alla pengar. Jag har aldrig läst manuellen som följde med kamran. Utan jag har bara testat mig fram och läst runt lite på internett. Men för att jag ska bli en bättre fotograf måste jag lära mig använda min kameras inställningar och förstå hur den fungerar. 
Därför tycker jag alla som är nybörjare som jag borde köpa denna eller en bok. Jag har hela denna vecka suttit med denna och strukit under det absoluta viktigaste.Ännu är jag långt från att vara klar. Sedan får man plugga in allt och ha kamran nära så man kan pröva sig fram :)
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 

50 mm

Vilken härlig varm dag vi har i dag, perfect för att pröva det nya objektivet 50 mm (ett fast objektiv som inte går att zooma med) som jag var och hämtade i går :D Jag kunde inte hålla mina fingrar i styr, såå jag var tvungen att kolla hur det kändes redan i går natt och även på det andra grejorna som jag köpt hem (kommer bilder senare) :) 
 
Men nu under dagen har jag prövat lite på skärpdjupet (sjustera bländaren på Av ) som jag upptäckte var mkt kortare en mitt 18-55 mm objektiv. Kunde få ända ner till f 1/8 medan 18-55 mm ligger på runt f 4/0. (Jag är rätt ny på detta med teknick, men har börjat att plugga teorin.)
 
Jag kommer nog bli riktigt nöjd med detta objektiv, när jag har lärt mig allt som behövs. Det är bra för porträtt och går bra att fota inne med då det är ljuskänsligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hejsan och vällkommen till min fotoblogg!

Hejsan och vällkommen till min fotoblogg!
 
Mitt namn är Therese och förtillfället bor jag i Norrland och är hobbyfotograf. Jag är  en glad och mycket hjälpsam tjej på 24 år som älskar djur och foto, så klart!
 
Det är nu ett år sedan jag skaffade min första kamra som då är en Canon EOS 1100D. Tack vare min kära pojkvän kunde jag äntligen få uppfylla en av mina drömmar och det var att ha en egen systemkamra.
 
För mig handlar foto om att skapa och bevara minnen, och göra en tavla. Att dela med sig och att framför allt ge. Jag ångrar inte en dag att jag klev in i denna värld. Resan är lång, men det måste vara den bästa resan jag gör. Det finns så mycket jag vill lära och ge andra inom fotografi. Jag ser verkligen fram i mot mina framsteg jag kommer göra på min väg som hobbyfotograf. Och med din hjälpa, kan jag bara bli bättre.
 
Förtillfället så är jag en allätare, jag fotar allt från växter till....ja, jag är en som fotar allt och alla. Jag tycker det är så kul att man kan välja så många områden inom fotografi. 
Djur och portätt är vad jag känner just nu som jag tycker om mäst, men jag är inte rädd för att pröva på alla det andra områderna.
 
Jag hoppas ni kommer gilla det jag lägger upp här framöver och att jag kan ge er insperation, tipps och självklart en fotodag med mig!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0