Detta vill jag göra som hobbyfotograf år 2014

2013 tycker jag har varit ett roligt år för mig, dels i början av hösten blev jag mer kreativ och vågade sätta mina ideer på bild. Jag har haft fina vänner som har ställt upp bakom kameran och förverkla min dröm. Utan er skulle jag inte ha kommit så här långt. Det är jag mkt tacksam för! Sen har jag min fina pojkvän som stödjer med en lite slant i pressent eller julklapp så jag kan köpa en ny kamera <3
Tack till alla <3
 
Detta år då jag flyttat, måsta våga mig ut i en ny värld och söka mig till nya människor. Det känns skrämmande men också väldigt roligt. Jag är väldigt sugen på att pröva på gatufotografering. 
 
Här nedan kan ni läsa min lista över saker som jag vill hinna göra år 2014. Jag har tänker lägga ner rätt mkt tid detta år på min intresse inom fotningen. I alla fall vad jag ska försöka, vill man bli bra måste man ju ligga i :) Jag strävar efter att hinna med allt, om jag inte gör det så får det bli året där på. Men även om året går fort har man 7 dagar i veckan att ta vara på!
 
 
Så 2014 ska bli ett riktigt foto år!
 
 
* Köpa en ny kamera
* Köpa en fjärrutlösare
 
* Gå en fotkurs/skola (börjar i januari)
*Utvecklas och lära mig mera.
* Studera kameran
 
* Vara mera kreativ
* Våga använda stativet mer
* Besöka lite olika fina platser i sommar som jag kan fota
* Fota Bröllop
* bli fotograferad av en annan fotograf
*fota kärleksbilder med pojkvänen
 
* bli bättre på att säga och leda mina modeller fram till det bilder jag vill ha av dem
*pröva på gatufotografering
 
*Ställa upp i någon sommar fototävling
*Fota airsoft
*göra mer små filmer
*lära mig mer om redigering av bilder
 
*göra en ny header!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllopsfotograf

Hej hej :) 

Snart är 2014 här och jag ser verkligen fram i mot detta år då jag tror det kommer bli ett roligt foto år. Att gå fotografiskbild 1 på Komvux hoppas jag ska utveckla mina kunskaper inom området. 

Jag hoppas också kunna köpa lite ny utrustning som kamera och något till objektiv. Sen ska jag tagga ner lite och verkligen gå in 100% för att lära mig min utrustning.

I början på hösten blev jag tillfrågad om ett fotojobb som bröllopsfotograf av min vän Fanny. Jag blev super glad, men var tvungen avvakta om svar då jag inte visste hur de låg till med skolan. 
Men som det ser ut kommer jag resa hem den 8 juni och med det lämnade jag beskedet i dag om att jag tackar ja till jobbet! 

Det ska bli sjukt spännande och jag hoppas kunna vara ännu bättre som fotograf en vad jag är nu :) Bild från kollegans bröllop jag små fotade.

Molle och Diva är tomte

Canon EOS 1100D EF 50 mm
 

Dagen före julafton

Här kommer en söt bild på Molle och Diva som jag fotade i går i jultema. Visst är det söta, det gjorde inte alltid som vi ville ^^
Kommer mer sen.
 
 

önskar mig självklart en ny kamra.

Hej mitt vinterland nu är jag här.... men vars är snön? Jag som hade velat fota frostiga och snöiga träd vid det här laget. Men vi har bar mark med gröna skogar. 
Men julen kommer i alla fall och jag önskar mig självklart en ny kamra. Detta är nog mer av mig själv. Kan inte begära en sådan dyr klapp av någon. 
Men jag önskar mig ett presentkort, kanske tomten kommer med ett sådant ^^
 
Förra veckan var vi på mediamarket, jag tittade in några kamror som skulle ge mig mer en den jag har nu. Till inte allt för dyrt pris. Men jag behövde inte lägga många tusenappar extra för att kunna köpa mig en 60D eller 70D.
 
Jag var först inne på 600D eller 700D, jag gillade 600D, den var inte så tung och jag gillade fotona som den tog. 60D blir ju lite tyngre och den kontroll ratte på vänster sida. Då måste jag vänja om mig. Men det gör jag nog.
 
Det skillde inte mkt i pris, så lika bra satsa på en 60D eller 70D. NU måste jag tyvärr vänta med att köpa den. Pengarna kommer inte in som lovat från mitt jobb.... 
Men har jag väntat så här länge så, kan jag väl vänta ett tag till innan jag breddar mina vyer inom foto <3
 
 
 

Julpynt

Finns det något mysigare en nr man får pynta med adventsaker och julsaker. Jag älskar skenet från ljusstakarna osv. Man blir som så lugn och av slappnad. Önskar man fick ha det framme hela tiden, men då skulle det väl förlora sin charm.
 
Men jag tänkte dela med mig lite av mina julsaker, och denna gång fick jag pynta ett hus. Nu när snön äntligen kom blev det bara mysigare :D
 
Vilken/vilket julpynt tycker ni mäst om? 
Jag har en röd ljusstake som jag köpte förra året som jag bara älskar, sen har jag min julängel som jag fick som liten som alltid måste vara framme. Den ändra färg i vingarna och denna sover jag gärna med, men nu får jag inte det ^^
 
I år hittade jag en jätte söt tomte i nordstan som man kan hänga upp i luvan, så han hänger i fröstet med sin söta uppsnofsiga blick.
Sen har jag det senaste jularna alltid gjort min egna ljusstacke med blockljus som jag har pyntat på olika vis. I år har jag också valt ett tema på julklapps pappret. ille få lite gameldags känsla över dem. Så jag hitta ett fint papper på Ica Maxi för 10kr rullen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molle blir glad över snön

I går trodde jag huset skulle lyfta, det blåste inte lite kan jag lova. När jag hade tänkt se på film sloknade allt medan jag pratade med min mamma. Robin låg och sov men han blev ut kallad, inte tänker jag sitta själv i mörkret!
 
Men han, han bara kom så blev det ljust igen. Men efter en timme var det mörkt igen. Jag gav upp och la mig vid Robin som sov som ett litet barn. Jag var orolig över hur jag skulle klarar av dagen om strömmen inte kom tillbaka. 
 
Men jag somnade och vaknade sedan av att det blev ljust i vardagsrummet. Hur länge vi varit utan ström vet jag inte. Men när vi klev upp jag och Molle vaknade vi att det äntligen var en vit mark.
 
Molle älskar snö, så han blev mer en glad av att få komma ut i dag :D
Så jag gjorde en liten film för att dela med mig av min hunds glädje över vintern som äntligen har kommit. Hoppas ni kommer gilla den ^^
 
 
 

RSS 2.0