Vackra Felicia

 
Canon eos 60D Canon lens 50mm 1.4
 
Fotograf: Therese (Jag)
 
 

Tre bilder av Felicia

Canon 60D ef 50mm 1.4
 
Modell: Felicia Olsson
Fotograf: Therese (Jag)
 
Har suttit och slagit ihop tre bilder på Felicia från lördagen, har en massa att redigera. Ni får ha tålamod, men snart hoppas jag det ska komma upp. Vill vara pigg när jag jobbar med bilderna.
 
 

Fota med oss

Nu har jag äntligen laddat upp alla 399 bilder från dagens (Fota med oss) som Lina Flodins och Felicia hade anordnat i centrala Göteborg.
Solen låg och stekte på bra, knappt någon skugga har jag varit i, har hunnit bli brun i ansiktet såg jag då jag kommit hem ^^
 
Det har varit en super kul dag, dels att få träffa Lina och ta henne i handen (hon är förebild för kreativitet) och att få fråga henne lite om tipps. Tur i oturen var vi så många, men hon tog sig tid att gå runt och fråga alla om någon hade en fråga. Tyckte jag var jätte bra!
Jag hade gärna ställt fler, men man måste ju dela med sig ^^ (Hoppas hon någon gång kommer ha en fotokurs med bara kamerateknik.) 
 
Vi har fotograferat fyra olika modeller, gått runt i små grupper. Fått ta i mot lite tipps från Lina och delat ideer och tankar med det andra deltagarna. För mig var det väldigt kul att äntligen få fota någon annan en mig själv. Det var sjukt länge sedan och jag behöver verkligen öva på fota människor. Så detta var ju ett toppen ögonblick för mig.
 
Alla modeller var så olika, det var bara kul. Det var riktigt roligt fota Felicia, jätte fin och duktig tjej måste jag säga. Vi fick även se lite hur Lina och Felicia arbetar tillsammans.
 
Men inte nog med alla vi som stod runt modellerna, kom en massa folk runt om och tittade och frågade en massa. Busvislade och frågade ut modellerna på ett kopp kaffe. Det är nog ett tufft jobb, men också. Det är i alla fall super kul att vara fotograf, nu hoppas jag på bra bilder :D!
 
Kändes som det blev många kuliga ord i detta inlägg, men det var så himmla kul ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En vacker vy

I lördags påväg från kalaset hos några vänner kunde jag inte motstå att be Robin köra bilen åt sidan och låta mig fota den vackra vyn. 
En slingrande väg, med vatten nedanför och berg som tonade ovanför och en himmel att inte glömma. Detta ställe är så vackert! 
 
Ska dit fler gånger bara för att fota, dels vattenfallet som ska finnas där omkring och att få fånga solnedgången. Nu blev det bara hastigt och lustigt, men lyckades få riktigt bra bilder i alla fall :)
 
canon eos 60D ef 50mm 
 
 

Dropp

 
Jag bara älskar ta sånna här bilder :D

Elden

Hej alla fina påskkärringar :D!
 
Nu kan jag med glädje äntligen får rättvisa på mina bilder. Har köpt en kabel till skärmen, den är mkt bättre en min bärbara dator. Inte lika 100 som Ipaden, men bättre. 
Så jag hoppas att bilderna ska bli bättre och stämma i färgerna hädan efter. 
 
Har ni haft en bra start på långhelgen? Vi har pysslat hela dagen med tomten. Vi har eldat, kapat en massa träd, burit och svurit :P
 
Det har gått super bra och i morgon fortsketter vi.
 
 

Skräck i skogen

Förra fredagen underlektionen satt jag och lekte med ett litet bild projekt. Det slutade i lite skräck anda denna gång också. Bilden är tagen på en av klasskamraterna och skogen är tagen från google. Redigeringarna är gorda av lilla mig.
 
Dock kunde jag inte bestämma mig om jag skulle vara utan "brus" eller med. Därför är det två olika exempel :)
 
 
 
 
 
PS: Färgerna kan vara på en bra skräm mer brunaktig, medan jag ser en blågrå fräg. Vilket jag också vill ha. Men då min dator ger fel färger blir det svårt att redigera rätt också :/ Så då bilden igentligen är brun och jag ska ändra från brunt till grått och inte ser det.....
 
Svårt förklara, men jag behöver skaffa mig en skärm till min bärbara.
 

Fototidningar

Jaha, kom inte inlägget upp....

I alla fall så skrev jag att jag har haft en bra dag bortsett från min nackspärra. Är på väg hem till lilla molle:) 

Jag råka unna mig lite väl mkt på pressbyron. 
Två fototidningar som kostade 140kr styck !! Svin dyrt! Tittade inte på priset.  Bara se till att läsa dem. 

Är lite dålig på det, lägger bort dem eller så har jag inte tid. Älskar läsa dem då jag väl gör det, alltid mkt bra tipps. Men borde nog kanske göra ett stopp i mitt tidnings köpande och läsa dem jag har ^^ 

Torsdag kväll blir soffan med canon special, fotoguid - efterbehandling i raw med en Loka likes old school och lite tv serier då jag är ensam i kväll :) 

Hare gött! Fototräff den 26 april

Åhh!!!
Nu är jag astaggad här borta! Äntligen ska jag få göra något jag velat under detta året. Jag började att hitta olika fotoresor och kurser under början på 2014. Men då många av dem är så dyra får det vara något att spara till i framtiden.
 
Lina Flodins som är en av fotobloggerskorna, har dels en fotoresa till norge i år, men har nog tyvärr inte råd med den.. Men i dag då jag var in och läste planerade hon med hennes kompis en några timmars fotodag i Göteborg :D
 
KAN NI FÖRSTÅ!!!
 
Den 26 april (gratis) ska jag få träffa Lina, en massa andra fotointresserade och få fotografera hennes kompis som är modell och få en massa tipps :D 
 
Ghhaaa!!, LÄNGTAR! 
 
PS: låter lite fjortis, men jag är så glad :D!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommer snart upp

 
Lite bilder som jag tog på mig å Robin förra veckan, blev inte så många. Ska se till att det blir fler <3
 
 

Nära vattenytan

Canon 60D EF 50mm 1.4

Konst av droppar

Canon 60D tamron 90mm 1:1

Bilderna förändras

Något jag stört mig på länge är hur olika bilderna man lägger upp blir till dator till dator. På min bärbara där jag gör allt jobb, ser det bra ut. Sen kommer man till skolan och då kanske färgerna blir alldeles för starka! Eller som på killens dator, där blir bilderna jätte mörka :/

Detta är så tråkigt eftersom jag vill man ska se bilderna som jag ser färgerna på min dator... 

Då jag lägger upp har jag ingen aning om hur bilderna kommer bli. Eftersom de ändras beroende på din dataskärm :/ Det känns så tråkigt. 
Någon av bilderna jag la upp igår ser mkt mörkare ut på mobilen en på datorn.... Vad gör man åt detta ? Bara gilla läget ? 

Någon mer som tänkt på detta ? 
Ett försök till att fånga dimman

 
Canon 60D canon ef 50mm 1.4 och canon efs 18-55mm + gråfilter
 

Bättre sent en aldrig

Här kommer det lite bilder från fotningen som jag hade i onsdags, ber om ursäkt ni har fått vänta. Men tröttheten har tagit över. Men nu är det redigerade och klarar att visas. Jag håller på att dö av värme! Blir så himla varmt att ha bärdbara i känät, så nu blir det stänga ned och sedan sova.
God natt!
 
Canon 60D canon ef 50mm 1,4
 
 
 

Ut i dimman

Hej! 
Söndagen har kommit och jag skulle kunna sova hur länge som helst. Jag var uppe till 3 i går. Varit trött hela helgen, ögonen svider och jag har tänkt lägga mig igen en stund sen. 

Men nu tänkte jag sticka ut och försöka fånga lite mystiska bilder av dimman vi har ute i dag. 
Hade tänkt ha ett litet photoshop projekt med bilderna :) 

Får se vad det blir, och bilderna jag tog i onsdags kommer att komma upp i dag också :) 

Kram! Underbart ljus i vårt hus

I dag när jag kom hem satte jag igång med självporträtt, vi har ett underbart hus för inomhus fotografering. Vi har vitt tak och ljusa väggar. Söderfönster, så det naturliga ljuset är perfekt att fota i! Denna gång behövde jag inte heller använda mig av blixten. 
 
Jag testade även att fota i motljus ute på altanen, det blev super bra :D! Nu vet jag hur jag ska lyckas med det. Hoppas jag, brukar oftas gå bättre då jag fotar mig själv en andra ^^
 
Sen har jag lärt mig hur man ställer in iso,bländare och slutartiden under M läget, det går verkligen frammåt. Det är så kul :D
 
 

Vad jag tycker om 50mm 1.4

Oj vad trött jag är i ögonen i dag, det svider som om jag inte blundat något i natt. Nätterna går alldeles för fort, nu måste jag vänta till jag kan ta halv två bussen hem. Så för att fördriva tiden tänkte jag redigera litte bilder från kvällsfotningen med mitt nya 50mm. 
 
Har varit på lektion och i dag hade vi studifotografering, eller klassrumsfotografering. Skulle haft en riktigt studio i stället. Det gick inte alls bra, när jag fotat med blixt hemma hos oss har det blivit jätte bra. Men i klassrummet är det mer en bara vitt i taket och runt om. Sen tycker jag inte alls objektivet gjorde bra i från sig. 
 
Så efter jag varit ut med Molle kommer jag fota självporträtt så jag vet att det verkligen funkar och är bra :)
 
50mm 1.4 USM  f/7.1 ISO 100
Fint kort skärpdjup. Sätter focusen hyfsat bra, den är mjukare i autofocus en 1.8. Händer att det söker fram och tillbaka precis som den billigare varianten. Men focusen är tystare och mjukare en den billigare 50 mm.
 
 
 50mm 1.4 USM f/7.1 ISO 100
 Funkar bra i motljus
 
 Även den dyrare 50mm för med sig kromatiska fel i bilden. Den tog ganska skarpa bilder i går vid solnedgången, men kan inte tycka den tar så mkt skarpare en 50mm 1.8. 
50mm 1.4 USM f/22 ISO 5000
 
 

En heldag med PS

Har suttit hela dagen framför photoshop och gått igenom vad jag missat på lektionen och nu är jag äntligen klar. Jag har redigerat bilder från i söndags som jag fotade på Molle och Diva som hade kul vid sjön.
 
Man ska absolut inte fota under tiden då solen står högt på himmlen. Klockan var runt tre men den var alldeles för stark i alla fall. Skuggorna blir så starka och förstör bilden, det kan bli svårt att återskapa en bra bild sen .
 
Men jag är rätt nöjd med vad jag har åstakommit i dag :)
 
 
Canon 60D EF 50mm 1.8

Nya saker till kameran

I går hämtade jag mitt paket som innehöll lite minneskort, en blåsbälg för att rengöra kamerasensorn från damm. Sen det absolut roliga, ett nytt 50 mm 1.5 USM :D 
YEE!!! 
Har testat det lite i dag innan solen gick ned, ska testa inomhus också för porträtt och ute under dagen. Så jag vill inte säga något utalande ännu. Men det skiljer nog mäst i hur det är byggda, och det nya föredrar jag framför det gammla plastiga.
 
 
 
 

skolstress

Hej!
Det är första april och solen lockar mig att gå ut och testa mitt nya 50mm. Det ska jag också göra men jag måste sätta mig ner och göra lite träning på photoshop och sedan börja skriva ned lite teori. Kände mig så där super stressad nu när jag var in och såg vilka uppgifter som vi kommer att ska göra framöver. Tycker inte om att vara i från lektionerna. 
 
Hoppas nerverna känner sig lite lugna i morgon efter att ha varit på lektionen. Jag brukar alltid stressa upp mig när jag varit borta och så ser man vad som komma skall. Jag älskar fotto, men kameratekniken är så jädrans svårt få fastna. Det är inte alls lätt!
 
Men teorin behöver man ju för att kunna fota, jag måste börja ha med mig min antekningsbok och börja skriva ned vilka inställningar jag hade osv. Så man kommer igång det till nästa gång. 
 
Igår prövade jag att fota manuelt, att mäta ljuset med kameran och sedan exponera själv, vilken fantastisk inställning :D Det ska jag grunna mer på!
 
Så nu är det dags att ta på pluggar glasögonen och fördjupamig i all teknik och redigering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0