Stranden

 
Stranden från Riva del sole var underbar på kvällen. Vi tog en lång promenad längs med vattenkanten en av kvällarna och motionerade på morgonen. Det var underbart, synd bara att jag inte hade något vidvinkel då. Dessa korten är tagna med pappas och Mians 18-270mm. Helt okej, men inte jätte bra skärpa. Men ett bra reseobjektiv.
 
 
 

Från då till nu

Canon 60D EFS 55-450mm
 
I höstast hade hämvärnet och polisen sin såkallade Regementetsdag. Där polisen visar hur det jobbar med hundarna. Hämvärnet visade hur man har krigat genom tiderna. Även här kan man se att modet har förändrats.
 
Jag gillar män i uniform ^^ Det tre första bilderna är mitt favorit mode inom militära ;)

Baileys

Canon 50mm 1,4
 
Denna fina blåögda katt tillhör min vän Mariette. Det är så fina raser men dessa är tyvärr inte så sälskapsjuka med nya människor. Men han lät mig fota honom i alla fall ^^
 

Det blev snö till jul

      
canon 24mm 2,8
 
Som jag önskade. Dessa bilder tog jag under tiden vi var i stugan efter att pappa hämtat upp mig i Bastuträsk :)
 

Bockaby i december

Canon efs 24mm 2,8
 
Följde med Robin till bockaby idag, inte det bästa vädret men det gick ann. Fast efter några timmar som frusen och toanödig var det skönt att få sätta sig i bilen påväg hem igen.
 
Testade ett av mina nya objektiv, 24mm. Hade inte så höga förväntningar eftersom det är rätt snarlikt kittiobjektivet 18-55 i kvalite på bilderna. Men jag tycker det var ganska mycket bättre en de.  
Jag gillar vinkeln och känslan av ett tyngdlöst objektiv och det kommer följa med mig under min vardags fotning och upp till norland över julen :)
 

Ny utrustning

Som lovat ska jag berätta vad jag köpt till min fotoutrustning. 

När julen närmar sig vill jag Inte bara ge bort klappar utan även också ge mig själv lite uppskattning ^^ 
När man är vuxen och har pengar kan man ju köpa sina egna. Speciellt det dyra. 

När det var blackfreday passade jag på att köpa från cyberphoto blandannat. Jag har velat länge nu mellan två vidvinkelobjektiv och plötsligt ville jag också ha en kompaktkamera. 
Men det slutade vid ett objektiv. Jag hade sådan beslutångest. Ska jag köpa L gluggen 17-40 eller 10-22. 

Som ni vet hade jag prövat L gluggen och var verkligen förtjust i den. Men det föll på 10-22 då jag ville få så mycket vidvinkel som möjligt. 

I framtiden lär jag byta upp mig till fullformat, då lär det bli L gluggar :) 

Jag köpte även ett till vidvinkel, ett pankaksobjektiv efs 24mm. Det är platt och litet och väger inget alls. Blir lite retrokännsla över kamran :D 

En liten ersättare för mitt 18-55. Lätt och perfekt att ja med :D 

Tyvärr har det varit sådant dåligt väder att jag inte hunnit pröva det nya objektiven. Var ut en snabbbis i går med 10-22 nere vid sjön. 
 Den är inte alls lika skarp som L gluggen, men jag är nöjd med själva vinkeln. Nu ska jag bara köpa ett filter så jag kan leka med slutartiden :D 

Lite snö vore kul

Hej bloggen :) 
Det står rätt stilla här, jag har inte slutat fotat. Jag har bara tröttnat på att redigera för tillfället. Känner jag vill lära mig mer. Utvecklas, utveckla mina bilder... 
Sen är det oftast grått och trist nu förtiden och då är det inte så kul fota. Hade velat ha snö, vitt vinterlandskap. 

Snart ska jag upp till Norrland över jul, kanske det har fått någon snö då :) 

Men snart kommer en liten julklapp till mig som jag köpt till mig själv ^^ Då borde ett och annat kort komma upp. 

Ni får ha det så bra, kanske att jag orkar  lägga upp lite bilder från dagen då det var frost i morgon om jag inte jobbar. 

Kram ! 


RSS 2.0