Face off

 
Canon 60D Ef 50mm 1:1.8 + fjärrutlösare
 
 
 
 
 

Be happy

 
 
 
Canon 60D EF 50mm 1:1.8
 
Jag har alltid så svårt att le på kort, men dessa blev ju ganska bra. Så här kommer ett litet leende från mig
 

I feel like an angel

 

 
Canon 60D Ef 50mm 1:1.8 + fjärrutlösare
 
Här kommer lite mer bilder från i går, jag känner att jag delar upp dem. så det inte blir så mkt på en gång. Tack för alla fina kommentarer <3
 
 
 
 

Canon 60D premiär

canon eos 60D Ef 50mm 1:1,8
 
Har just hittat lite bättre i Photoshop, så dessa bilder ändrade jag dels exponerings värderna, fotofilter och lite annat gott på :) Hoppas ni gilla dem, kommer mer sen i kväll. Canon 60D premiären blev vädligt lyckad!
 
 
 
 
 

En helt ny värld

I dag har jag haft en liten hemmastudio här hemma framför fönstrerna. Har haft blixt, dagsljuset och refläxskräm. Och självklart min nya kamra och den lille fjärrutlösaren, detta är helt underbart! Att kunna stå framför kamran i stället för att behöva springa fram och tillbaka hela tide.
Fick dock säga till mig själv några gånger då jag var på väg att trycka på knappen på kamran. Är så van att jag glömde min lilla kompis fast den var i handen ^^
 
Med den virdbara skrämen blev det så mycket roligare att ta egna bilder!
 
 

Testfotat med 60D

Nu har jag äntligen fått pröva min nya 60D, tyvärr blev det nu på kvällen. Men alltid bra se vad den går för i mörkret. Den har högre iso tal en min 1100D, men helst ska man undvika att öka ison då det blir mycket brus i bilderna. Men har man inget stativ så måste man öka, och då jag lärt mig hur man ska ta bort det kommer jag hällre hem med brusiga en suddiga bilder. Suddiga går inte att fixa.
 
Det jag hittils tycker om kamran är att jag älskar den vridbara skärmen, tog en väldigt låg bild på vår lykta. Men i stället för att behöva lägga mig på golvet kunde jag stå på huk och bara sänka kamran och håll akoll på bilden endå! Underbart!
 
Den har snabbknappar för iso osv och en liten skräm där uppe som är nog faktiskt kommer att komma till stor användning, dels då den stora skrämen släcks ned. "Joysticken" som man kan snurra för att flytta sig runt i menyerna tycker jag också väldigt mkt om. 
 
Gillar man att veta om man håller kameran rakt så har den ett litet "vattenpass" som hjälper en. Liten rolig grej :)
 
En stor anledning att jag valde denna kamra var för sökaren. Det är som en helt annat grej att titta igenom 60D jämfört med 1100D. Bekvämare och bilden blir som mkt tydligare och större.
Den har bekvämare grepp med sina gummi ytor som gör det lättare att hålla. Den är lite större, men tyvärr ganska mkt tyngre. Fick små ont i handen, får se till att stödja upp med den andra handen också. Men annars är den skön att hålla i. Känns som en riktig kamera!
 
När man har zommat in bilderna på själva kamran och man ska kolla runt på den. Blir bilden brusig under tiden, men detta beror nog på det stora upplösningen på bilderna som denna kamra ger.
 
När vi kommer till bildkvaliten kan jag inte säga att det skilljer sig så just jätte mycket från 1100D. Då jag har ett billigt 50 mm så får man det man betalar för. Vi glömmer som sagt att det är gluggarna (objektiven) som avgör till stor del på bildkvaliten. Man blir lurad att köpa dyra kamerahus och tro att det ska ändra bilderna till det bättre och lägger pengarna på det.
 
Vilket jag nu gjorde, men nu har jag ett dyrt och ett bättre kamerahus. Nu ska jag också se till att spara till ett riktigt bra, flera för den delen. Men ett bra och dyrt innan sommaren ska sitta på mitt nya hus. Ett 35mm är jag sugen på :)
 
Glöm inte heller att kolla att huset du köper har både efs och ef fattning. Så du inte kommer hem med ett hus som inte kan ha dina objektiv!
 
Canon 60D EF 50mm 1:1.8 
 
 
 

Jag har blivit med 60D

I dag är jag nog den lyckligaste på gjorden, haha ne kanske inte. Men jag är glad och mycket nöjd över dagens köp. Jag blev fattig, men jag tror och hoppas att det var värt varenda peng som jag sparat ihop i min lilla gris. Många mynt kan bli stora pengar.
 
Hela januri har jag varit helt tokigt och suttit varje kväll för att hitta någon kamera som skulle passa mej. Varit till media markt och klämt och känt och prövfotat inne i affären. Priserna hejda en kan man ju säga, men då jag märkte att 60D bara kosta någon tusenlapp mer en 600D. Kändes det mer värt att satsa lite högre, mer för pengarna. 
 
Så jag har tagit ett stort kliv från min nybörjar kamera 1100D till en ny och FIN canon 60D som är en kamra för det kreativa hobbyfotograferna. Det kunde heller inte bli bättre att den var billigare i Borås en i Göteborg :D Hade sådan tur också för det fanns bara en kvar. Där satt den och väntade på mig ^^ 
Jag fick även med mig photoshop elements, perfekt :D
 
Jag längtar till i morgon! Då börjar en ny värld för mina ögon och en massa ny teknik för den delen. Nu kommer jag äntligen kunna fota mig själv med den proffsiga vinklingsbara skärmen och med min fjärrutlösare :D <3
 
(Jag kommer skriva i ett annat inlägg en annan dag just det här med att köpa kamera. Vi luras många gånger att köpa dyra hus och glömmer bort gluggarna.)
 
 
 
 
 

Före och efter

Skolan har nu äntligen börjat och vi är i fullgång med att lära oss bildredigering. Vi har fått tipps på en jätte bra sida där det går igenom adobes olika program. Det har vidoklipp som är änkla att följa med i.
 Just nu håller jag på att försöka fixa hem PH CS4, men medan jag väntar försöker jag lära mig om vinjettering i LR. Vinjettering är att få betraktaren att dras mer tillexpempelvis till mitt av bilden. Man behöver inte göra mkt, just för att det ska knappt vara märkbart, bara en känsla.
 
Här nedan kan ni se 4 bilder som jag har redigerat i Lightroom, före och efter. Jag tycker det är kul att se bilderna bredvidvarandra. Då ser man vilken stor skillad det blir i att bara dra i det olika vertygen. 
 
Var inte blyga med kommentarerna! Skriv gärna vad ni tycker, det uppskattas :D!
 
fredagkramar på er!
 
 
 

Stjärnklart

I kväll när jag var ute på kiss runda med Molle. bestämnde jag mig för att fota den stjärnklara himlen. Min kamera kanske inte levererar det bästa mörkerbilderna. Men jag måste säga att det blev ganska bra med mitt ljusstarkaste objektiv. Högsta iso och A-dep istälningarna så lyckades jag få fram denna bild :)
 
Canon eos 1100D Ef 50mm

Kamuflage

Canon EOS 1100D EF 50mm
 
Förra söndagen var vi ute och gick och då passade på att leka lite med kamran. Bilderna blev riktigt bra, jag kanske ska fundera allvarligt på att bli krigsfotograf ^^
 

Gissa vem!

Om ett tag eller två kommer det att komma upp lite bilder...kan ni gissa på vem ^^?
 
 

Vad är det i paketet.

Då var det dags för granskning :D

Vatten som forsar

Nere vid sjön finns det en liten ruin från något gamalt vattenvärk eller något. Ingen aning, men där forssar det vatten och i dag efter skolan tog jag med mig min fotoutrustning och tänkte minsan lyckas få vattnet så där fint och soft fast det fossar jätte snabbt. 
 
Jag ställde upp stativet och ställde in kameran på (M) där jag kan bestämma över slutartiden. Ställde in den på en långs lutartid (1/10). Sedan är det bara köra. Var lättare en vad jag trodde, men det behövs lite mer övning för att få den perfekta bilden bara av att trycka på avtryckaren :)
 
 
 
 

Ikoflex

 Jag har helt glömt bort att visa alla mina kamror i min kamera samling. Då jag flyttat är det mesta nere i koartonger men jag valde att ha en uppe som är bland mina favoriter :)
 
Canon EOS 1100D EF 50mm
 
Denna söta gulliga fyrkantiga "låda" har jag också vunnit på tradera.
 
 

Den är sickad

Min Canon 60D sickades i dag :D Så jag hoppas att den ska komma fram nu till veckan. Har inte varit så duktig på att fota eller spela fiol som jag hade satt ut två ggr denna vecka. Kanske hinner i helgen. Men nu vill jag bara att den nya ska komma. Jag hoppas den fungerar som den ska :)
 
 

Ny canon på G

Då var det bestämt! Canon 60D, hitta en jätte fin (enligt bild och beskrivning) för bara 4500 på blocket. LÄNGTAR SÅÅÅ MKT JUST NU ATT FÅ SÄTTA TÄNDERNA I DEN :D 
 
Har 24 timmar på mig att se till att den fungerar. Blocket har ju börjat med blocketpaket som verkar jätte bra. Det är tryckt för både köpare och säljare :) Jag hoppas den ska funka som den ska. Den ser jätte fin ut, tycker jag :)
 
 
 
 

Nya ställen

Ut i regnet fick jag nästan dra med min gamla hund. Han var inte alls sugen på att gå så långt som jag ville ^^ 
Men jag är glad att jag inte vände! För en bit längre in i skogen vid sjön hitta jag två mysiga platser. 

En där man kan grilla och sen ett litet vattenfall :D Dit ska jag gå och öva med den nya kameran sen. 
bästa självporträtt 2013

Jag tycker dansa är roligt, även om det inte är min starkaste sida så är det kul. Denna fotrografering med chair dance blev så mkt mer lyckad en vad jag trodde den skulle bli.
Jag älskar militär modet ^^
 
 

2013 bästa djur och natur bilder

 
 

Bästa bilderna 2013

Bättre sent en aldrig, här kommer mina 2013 års bästa bilder! Så har du missat några kan du se dem i detta inlägg :)
 
Lovisa ville ha lite bilder till sin blogg där hon höll i kamran. Men vi fotade lite utan den också. Jag gillar hur jag fick focusen på Lovisa och löven som var närmast kamran suddiga.
Eric Saade var i Umeå, min vän Ida älskar honom! Tog med kamran för att knäppa av lite bilder jag kunde ge henne sedan. Det var första gången jag och min systemkamre fotade musik. Jag är grymt nöjd med denna!
Ibland är det ren tur att kameran följer med. Detta är kvällen efter Eric Saade då vi var påväg hem till Skellefteå på bussen. Jag ångrar inte att jag tog upp kamren och lyckades knäppa av så vackra bilder genom bussfönstret medan den körde.
Mitt färglada kakfat då jag fylde 24 år. Då kom mamma och pappa förbi och vi satt på min långa balkong och njöt av den härliga solen och gott fika. Saknar min lägenhet ibland. 
Tove och Lina hade tagit stundet och frågade om jag ville fota. Så klart jag ville det!
Denna vackra spontan bild är av min Kollega Kristin som gifte sig i sommras. Jag tog med kameran och knäppte lite får skog skull. Bröllop får man inte missa att förgylla.
Grease är var det roligaste jag fotade under det året. Jag älskar bilderna för Ida och Sebbe gjorde så himla bra i från sig och det var här som min kreativitet satte igång :D Lite insperation och egen tolkning med bra modeller så blev detta supper!
Ida i balklänning är det vackraste korten jag någonsin tagit. Älskar hur bilden av henne spgelas i vattnet.
 
 
 
 
 
 

Mysig måndags frukost

Canon EOS 1100D EF 50mm
Då var det måndag igen och jag och min pojkvän startar den med lite levade ljus :) I morgon börjar han jobba så vi var upp tidigt i dag för att komma tillbaka lite i rätt spår. 
Ha en bra Måndag, i veckan blir det att fota och studera lite kamera teknik och termer :)
 
 

Lördag kväll med popcorn och....

 Jaha.. då hamna man i soffan med en popcorn skål. Hur var det nu... bara fredagar ? Skyller på pojkvännen :P
Hoppas ni har en bra och mysig lördag, jag sitter nu och tittar efter vilket macro jag ska ha och se vad kostnaderna kommer att ligga på.
kram på er alla!

Vilket macroobjektiv?

Vilket härligt vinter väder Göteborg bjuder på, vi har haft snö två dagar på två månader. Det är så tråkigt, jag vill ju fota sön och härligt forstade träd, en fullmåne som glitrar i den vita snön. (Kan i alla fall försöka) 
Så nu längtar jag till våren då blommorna börja slå ut, för jag har planer och velat länge nu köpa ett macro objektiv. Det svåra är dock att veta vilket jag ska välja. 
 
Läser vad folk tycker om dem och för det mesta är det ganska lika... men vilket ska välja, ett canon, tamron eller sigma. Har bara canons objektiv i min väska och när det gäller tamrons zoomar, har jag inte hört bra om. Så frågan är om jag ska gå på det i ett macro. Det ligger på 3890kr medan sigma  ligger på lite över 4000kr och canon kan jag få det billgast på 5000kr. Det skilljer ju inte så där jätte mkt. 
 
Hade velat pröva dem innan så man verkligen vet vad man vill ha. Går jag till affären så rekomenderar det säkert det dyraste.
 
Men om du som läser min blogg har några bra tipps på ett bra och inte så jätte dyrt macro så håjta till, snart är våren här och då vill jag fota närbilder :D!
 
 

RSS 2.0