Brudgummen

Canon 60D Lens canon 50mm 1.4

Bruden

Canon 60D Lens canon 50mm 1.4

Midsommar brudpar

I dag har jag varit hos brudparet och vissat spänt upp bilderna från deras bröllop. Jag var jätte rädd det inte skulle vara nöjd. Jag var rätt kritisk mot mig själv. Det är viktigt mina kunder blir nöjda, men första gången som bröllops fotograf var jag nervös. 
 
Det är alltid bra gå igenom bilderna så man kan se vad man ska tänka på till änsta gång. Men brudparet var mer en nöjda, det kunde inte få det bättre :D 
Det glädjer mig verkligen, nu ska ni inte behöva vänta längre. Här kommer det fina brudparet <3
 

Canon 60D Lens Canon 50mm 1.4
 
 

Redigerar bröllopsbilder

 
 
 
 
Nu sitter jag och redigerar bilderna från i går, jag har varit väldigt orolig att jag inte ska ha fått ihop några bra bilder på den korta tiden vi hade att fota (30min). Jag hade hoppats vi skulle få en timme, vilket man helst bör ha om inte två. 
 
Men det var så duktiga igår trotts stressen och nervositeten, lyckades vi få ihop lite fina kärleksbilder. Det tar alltid en stund för mig också att hitta rätt, jag tar gärna en bild några gånger för att vara säker att någon blir bra. 
 
Att fota par, familj osv där det ingår fler har alltid varit svår tycker jag. Båda ska titta, båda ska se bra ut och klick och någon har blundat. Så det tar tid när man fotar fler innan man får den perfekta bilden. 
Men det var bara att hänga med och göra det bästa av situationen.
 
Man kan planera hur mycket som helst, men det svänger alltid ut någon stans som man inte hade tänkt sig. Men det var verkligen kul, en erfarenhet rikare. Jag tänker och vill gärna få fota flera bröllop innan jag bestämmer mig för om detta kan vara någon jag vill ha med i mitt jobb som fotograf. 
Alla bröllop är olika, och jag hoppas kunna ha lite störra utrustning till nästa gång. 
 
När jag frågade i affären om ett 50mm skulle räcka sa det ja, kanske om du är proffs... Men jag hade gärna haft det där 70-200mm också i väskan. Sedan måste jag få med min blixt nästa gång. Att fota festen var svår. Det var dåligt upplyst, jag var beredd på det med tänkte jag kanske kan klara mig. Har inte tittat på bilderna ännu...Får se om alla är helt blä av allt brus...
 
Men jag är glad brudparet gav mig denna möjligheten att få fota deras bröllop och att få testa på :D Jag tycker det är så kul att vara fotograf just får att jag får lära mig att våga prata med okända människor. Skapa nya kontakter och bjuda på sig själv. 
 
Det enda som är kvar är tron om att jag gör ett bra jobb, när jag tittar på bilderna efteråt känner jag mig ofta stolt över mig själv. Som bröllopsfograf ska man väl känna sig extra stollt som kan fota i stressen och hinna med överallt.
 
Fick mkt beröm under kvällen, var orolig att jag kanske var för mkt i vägen, men det verkade som att alla varit jätte nöjda :D
 
Jag är glad också att jag vågade ta på mig ett 8-9 timmars jobb, för man kommer folket så mycket närmare på festen. Man lär känna brudparet bättre och man får dela den underbara glädjen med hela familjen. 
 
Så här i efterhand så är jag nöjd även om porträttfotograferingen blev kort ^^
 
Våga vara med på ett bröllop, fråga någon du känner om du får fota deras bröllop. Sen ska jag försöka följa med en fotograf någon gång också. Alltid bra se hur andra jobbar och kanske du hinner få lite tipps mellan "pauserna".
 
Tack fina ni <3

Dags att sova med fjärilar

Nu ska jag och fjärilarna försöka sova, vi ska upp tidigt för att lada in för en toppen dag. För det tror jag det kommer bli. Bilder i tusen ^^
 
Jag hoppas verkligen att det ska bli som jag vill, måste andas och ska se till att ta en ordentlig PW och en varm dusch innan pappa kommer och hämtar mig. Han är så snäll som täller upp :)
 
 

Ia

Canon 60D Lens Canon 50mm 1.4
 

Här om dagen var jag och hälsade på denna tjej som jag lärde känna via jobbet här hemma i Skellefteå. Super gullig, det klicka rätt fort mellan oss. Båda är öppna och lättsamma, det blir så mkt lättare då man kan bjuda på sig själv :D
 
Under denna fotningen och så här efteråt känner jag bara wow. Jag har verkligen utvecklats. Dels tänker jag mer på ljuset, skuggan, inställningar, hur modellen ska plaseras. Gick och tänkte på det och blev stålt över mig själv :)
 
Sen blev det ju extra bra med en snygg modell på bild <3
 
 
 
 
 

En frusen fotograf

En frusen fotograf sätter sig för att skriva ett litet inlägg om dagen. Att få träffa en av sina vänner igen och få äran att fota hennes morgongåva, var jätte roligt :D Jag har snabbtitat igenom bilderna, jag känner mig riktigt nöjd :D 
 
Sen har jag och mamma varit på sommarteatern, och frusit ännu mer. Så nu ska jag hoppa  sängen och dra täcket upp till öronen med sockar på fötterna.
 
Canon 60D Lens canon 50mm 1.4
 
 
 
 

Prövat inställningarna i kyrkan

I dag var jag och pappa en sväng till kyrkan, den var jätte fin och inte alls specielt mörkt. Men jag vill ju köra det säkra kortet med en liten bländare. Vilket gör att jag måste ha en längre slutar tid och höja iso nästan till 2000. Det gav inte jätte mkt brus, men inte heller så där jätte skarpa bilder. 
 
Brudparet kommer inte röra sig fort, men det är i rörelse. Så jag får nog blända ned till F/4.0 köra en kort slutar tid mellan 1/200 eller 1/500, då är jag säker att kamran fryser rörelsen. Hoppas att det räcker med iso 1000. 
 
Jag kommer vara där i god tid för att kunna testa mina nya inställningar och se att det blir rätt bra exponerat direkt på kameran. Sen får jag bara be till gud att det blir skapra bilder, eftersom i kyrkan har man inte tid att kolla att bilderna blir bra. 
 
Kyssen är helt okej att ta om, om man skulle få en dålig bild där. För den är viktig. Men gången måset man sätta...
 
Canon 60D Lens canon 50mm 1.4

Nervös, men lyckan efter

Tyvärr blev det ingen fotografering i dag, jag hoppas verkligen vi hinner göra den innan jag åker.  Har lite andra också som vill bli fotade. Så jag gör allt för att hinna :D
 
Jag har för övrigt äntligen fått äta surströming. Det var verkligen jätte gott! Tror jag ta hem en burk i väskan och skrämmer alla grannar där hemme i Göteborg ^^ Lär inte bli så poppis, så jag hoppas hinna äta det en gång till innan jag far här i från Skellefteå.
 
Jag har nu sittit med bröllops plugg. Sitter och renskriver mina antekningar och skrivr ned nya från skivan. Jag börjar bli rätt nervös nu, det är bara en vecka klar och tanken på att minneskorten inte ska räcka till eller att batterierna laddas plötlist ur. Att bilderna blir dåliga, när man väl ser dem på datron skrämmer mig... Alla inställningar och räcker det med objektiven jag har.
 
Många djupa andetag, vilket jag kommer att få ta där också. Det kommer vara press och stress, men när allt är över och om jag fått bra bilder och gör brudparet lyckliga. Då är allt mödan värt :D 
Det är underbart att göra folk lyckliga med en bild, en bild som jag har tagit som det kommer förstora upp. Känslan är underbar :D
 
Jag har alltid velat hjälpa människor, få dem må bra osv. Kanske är det via kamran som jag ska göra folk lyckliga. Jag älskar det i alla fall <3
 
 
Canon 60D Lens 50mm 1.4 (f/1.4 fotat själv)
 

Hästar i fint motljus

 
 

Lilla sjöjungfrun

Canon 60D Lens CAnon 50mm 1.4
 
Lilla sjöjungfrun tänker jag på då jag ser denna bild på Mariette. Den blev så vacker i svartvit och med solstrålarna.

Krypet

Canon 60D Tamron 90mm 1:1
 
Att fota småkryp är inte min grej, avskyr kryp. Fjärilar och nyckelpigor går bra. Men den ena flyger iväg och den andra har jag inte hunnit se ännu ^^
Så mitt första kryp fick bli denna lilla sak, som satt i våra rosor på altanen :)
 

Något annorlunda i morgon

Nu ska jag ta en liten paus från datorn och gå ut på stan. Tyvärr kunde inte min vän följa med i dag så jag får ta en tur själv. Tänkte hämta mitt pass och köpa mig en sallad på ICA, som jag längtat efter det ^^ 
 
Sen i eftermiddag ska jag förberde för fotningen i morgon. I morgon står morgongåva på listan. Det ska bli jätte kul :D Även plugga bröllop och renskriva från igår.
Besökare sköt i höjden i går och i dag, har redan haft 51 stycken besökare. Jätte kul :D! 
 
Från google

Den gamla borgen

Canon 60D Lens Canon EFS 18-55mm
 
Denna bilden tog jag påväg där i från brogen,  älskar den mystiska himlen som tonar sig över borgen. Vinkeln som gör att man tittar uppåt. Där i mot kunde jag inte bestämma mig för vilken slaggs himmel jag vill ha på bilden. Känns som jag kan sitta och göra flera stycken. Den mittersta ska föreställa att det regnar. 
 

Marsstrand del 2

Canon 60D canon 50mm 1.4
 
Det var jätte mysiga gårdar och små blommor och blad som växte ut från staketen eller i stenrenor :) Det var ett bröllop som höll på nära hamnen, passade på att ta denna bild när en av gästerna kom gåände :)
 
 

A i fotokurssen

Jag har ju helt glömt bort att säga hur det gick med skolan. Den avslutades den 4 juni och då fick vi veta betygen. 
Jag hade bäst resultat i gruppen, hade alla rätt. Slut arbetet gick jätte bra, vissa saker jag skulle tänka på, men annars skulle jag bara fortsketta som jag gjorde. Då skulle jag komma långt :D
 
Ett stort A till mig :D!!!
 
 
 

En träff med brudparet

Canon 60D Lens canon 50mm 1.4
 
Nu har jag varit hos Fanny och Tomas och pratat om tider, önskemål av bilder, vars vi ska vara och allt mer där till. Det kändes så himmla bra, var kul träffa Fanny igen. Små killarna ville mer en gärna vara med på bild :D
Att fota par gick bättre en förväntat, jag kommer att köra på det säkra kortet med en liten bländare. Prövade att ha en stor. Det går bra, men då ska man vara riktigt nära också :)
 
Det kommer verkligen bli skit kul att göra detta :D
 
 
 
 

Träffa bruden och brudgummen

Nu ska jag snart träffa upp brudgummen och åka med han hem till bruden. I dag ska vi planera in för bröllopet, prata om deras önskemål och testfota lite.
 
Spännande är det med första bröllopet :D
 
 
 
 
 

Marsstrand del ett

Canon 60D Lens canon efs 18-55mm & canon 50mm 1.4
 
För några veckor sedan tog Robin med mig till denna ö kallad Marsstrand. Det var helt underbart och jag måste tillbaka :D
Då det är så mycket bilder lägger jag upp lite då och då.
 
 

RSS 2.0