Redigerar bröllopsbilder

 
 
 
 
Nu sitter jag och redigerar bilderna från i går, jag har varit väldigt orolig att jag inte ska ha fått ihop några bra bilder på den korta tiden vi hade att fota (30min). Jag hade hoppats vi skulle få en timme, vilket man helst bör ha om inte två. 
 
Men det var så duktiga igår trotts stressen och nervositeten, lyckades vi få ihop lite fina kärleksbilder. Det tar alltid en stund för mig också att hitta rätt, jag tar gärna en bild några gånger för att vara säker att någon blir bra. 
 
Att fota par, familj osv där det ingår fler har alltid varit svår tycker jag. Båda ska titta, båda ska se bra ut och klick och någon har blundat. Så det tar tid när man fotar fler innan man får den perfekta bilden. 
Men det var bara att hänga med och göra det bästa av situationen.
 
Man kan planera hur mycket som helst, men det svänger alltid ut någon stans som man inte hade tänkt sig. Men det var verkligen kul, en erfarenhet rikare. Jag tänker och vill gärna få fota flera bröllop innan jag bestämmer mig för om detta kan vara någon jag vill ha med i mitt jobb som fotograf. 
Alla bröllop är olika, och jag hoppas kunna ha lite störra utrustning till nästa gång. 
 
När jag frågade i affären om ett 50mm skulle räcka sa det ja, kanske om du är proffs... Men jag hade gärna haft det där 70-200mm också i väskan. Sedan måste jag få med min blixt nästa gång. Att fota festen var svår. Det var dåligt upplyst, jag var beredd på det med tänkte jag kanske kan klara mig. Har inte tittat på bilderna ännu...Får se om alla är helt blä av allt brus...
 
Men jag är glad brudparet gav mig denna möjligheten att få fota deras bröllop och att få testa på :D Jag tycker det är så kul att vara fotograf just får att jag får lära mig att våga prata med okända människor. Skapa nya kontakter och bjuda på sig själv. 
 
Det enda som är kvar är tron om att jag gör ett bra jobb, när jag tittar på bilderna efteråt känner jag mig ofta stolt över mig själv. Som bröllopsfograf ska man väl känna sig extra stollt som kan fota i stressen och hinna med överallt.
 
Fick mkt beröm under kvällen, var orolig att jag kanske var för mkt i vägen, men det verkade som att alla varit jätte nöjda :D
 
Jag är glad också att jag vågade ta på mig ett 8-9 timmars jobb, för man kommer folket så mycket närmare på festen. Man lär känna brudparet bättre och man får dela den underbara glädjen med hela familjen. 
 
Så här i efterhand så är jag nöjd även om porträttfotograferingen blev kort ^^
 
Våga vara med på ett bröllop, fråga någon du känner om du får fota deras bröllop. Sen ska jag försöka följa med en fotograf någon gång också. Alltid bra se hur andra jobbar och kanske du hinner få lite tipps mellan "pauserna".
 
Tack fina ni <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback