Alla rätt

Jag skulle jobba i dag och hade ingen möjlighet att ta mig till skolan. Hade mailat vår lärare för att få veta svaret på orvet vi gjorde förra veckan. 
I går under dagen tittade jag nervöst på mailet som låg i min inkorg, skulle jag våga titta. Tänk om jag inte klara det :S
 
Jag blundade tog en djupt andetag och.... "Grattis Therese, du fick alla rätt på provet!" Fick jag alla rätt :D?! Han måste ha skrivit till fel person... eller?! 
 
Ghaa! Alla rätt är nog första gången jag någon sin haft på ett prov, snacka om lycklig :D!
 
Bilden nedan kommer från utflyckten vi gjorde förra helgen, kommer bilder under veckan!
 
 
Canon 60D EFS 18-55mm 

Batterier

Då var det måndag igen och jag sitter med läxan som ska vara klar på fredag. Provet är på onsdag och jag hoppas orka plugga lite i kväll. 
I går natt beställde jag hem tre stycken plus en laddare av tredjeparts batterier till min 60D. Caons egna är ju svindyra, det är helt sjukt. 
 
Alla har delade åsikter om att köpa andra batterier en canons egna. Är lite nervös att jags ka stå där med vad jag tror fulla batterier på bröllopet och så har det blivit urladdade :S Men det finns dem som tycker tredjepartsbatterier är lika bra som orginal. 
 
Kanske inte lika lång hållbarhet, men i morsse kom jag på att jag har ju pressent kort på 500kr på media markt. Så jag beställde hem ett orginal batterie för bara lite över 200kr. 
Så nu känner jag mig lite lugnare :D
 
Se i alla fall till att ni köper ett batteri med samma spänning och en laddare för just dem. Det är nog inte så där jätte bra att ladda i samma.
 
 Canon 60D Lens: Tamron 90mm

Det går med macro också

Det har regnat många dagarna, men igår kväll tittade en liten sol fram bakom det stora molnen. En mystisk spöklig dimma la sig vackert över sjön. 
Jag tog med mitt tamron 90mm för att testa fota lite regndroppar och växter i motljus. Men som ni ser blev det även lite natur. Kunde ju inte motstå den vackra dimman och den fina himlen som blivit då solen lyckats tränga sig igenom regnmolnen.
 
Macro är väl inget direkt landskaps glugg, men det var det jag hade till hands, och resultatet blev ju bra. Speciellt med tanke på att handhålla kamran med långslutartid...
 
canon 60D Tamron 90mm f/2,8
 

Före och efter

Canon 60D Ef 50mm 1.4
 
Har påbörjat avslutingsarbetet i skolan. Denna uppgift handlade om att göra bilden svartvitt :)  Har några uppgifter klara, men det får jag göra i helgen :) Då ska jag ta nya fönstertricks bilder...
 
 
 

Det bara regnar

Jag passar på att redigera en del av mina bilder, men det går lite trögt..
Här nedanför ser ni min favoritbild av Mariette. Jag fotade henne när hon var frörbi med killen på middag för några helger sedan. Tänkte ta tag i dem, så hon kan få dem. Är ju så himla trött efter jobbet att det inte blivit av. Så bäst sätta igån^^ 
Bilderna togs under skymningen och efter ett tag var jag tvungen att höja iso, men bruset passade in rätt bra på en del av bilderna :) Bilden är tagen nere vid ett litet sågvärk vid vår sjö.
 
 
Canon 60D Ef 50mm 1.4 USM
 

koutsläpp-kåhög

canon 60D EF-s 55-250mm 
 
Det sa muu och stångades, hoppade och lekte. Efter ett tag upphörde allt bus och man hörde det härliga ljudet från kornas tugande på gräset :)
 

Muu

Canon 60D Efs 55-250mm + gråfilter
 
Jag vet jag vet, men jag är så trött efter jobbet, att jag inte orkar sitta och redigera. Hur mkt jag en vill. Så här kommer i alla fall en bild från förra helgens koutsläpp. Hoppas kunna lägga upp mer till helgen :)
Ha en bra fredag, kram.
 
 

Felicia i Göteborg

 
Canon 60D Canon lens 50mm 1.4
Fotograf: Therese (jag)
 
Här kommer lite mer bilder på Felicia, en del bilder känner ni igen från förra inlägget. Men jag blev inte nöjd med redigeringarna på vissa bilder. Men nu känner jag mig rätt så nöjd :) Hoppas ni ska gilla dem, själv är jag nöjd att jag fick så många bra kort.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0