Ny kamera eller objektiv

Jag borde verkligen sova, men det är rätt mysigt ligga i soffan med katten som hoppar upp och ned från soffan och en hund som drömmer :) Och så lite tända ljus såklart. 

Julen är snart här och jag brukar alltid köpa julklapp till mig själv då ^^ Roligare så :P 

I alla fall har jag ju trånat efter ett nytt objektiv. Men nu börjat jag tråna efter en spegelfri kamera med wifi. 

En liten kompaktkamera, är lättare att ta med och få upp bilderna direkt på instagram eller blogg är ju toppen :D 

Då jag gillar vintage/retro, är jag inne på den nya olympus epl 7. Vill ha en kamera som påminner om det förgångna. 

Det svåra är nu om jag ska köpa denna eller spara till ett objektiv... 
Om jag nu köper en, är frågan vilken färg. Det silvriga påminner och ger mig mäst känsla av retro. Medan den vita känns fräch och kvinnlig. 

Vilken skulle ni föredra :)? 


Foto promenad i Göteborg

För två helger sedan var jag i Göteborg på gatufotto. Vi sammlades en massa fotografer, proffs som amtörer för att gå runt tillsammans eller själv och fota i stan. Vi fick en karta över det bästa ställena, men var inget man behövde följa. Som tur var hade jag med mig min snälla pojkvän som ställde upp och följde med mig.
 
Dagen avslutades på någon pub, men jag och Robin valde vika av efter två timmar. Det var i alla fall en kul grej. Att träffa så många och få öva lite gatufoto. Jag tycker det är svårt, det som kan detta har verkligen ögonen för det rätta ögonblicken.
 
Jag valde att ha tre teman, genom skyltfönstret, mobiler och sedan människan i stan. Jag insåg verkligen hur mycket vi människor är i våra mobiltelefoner. Står vi med någon så tittar vi i mobilen, är vi påväg någonstans så tittar vi i mobilen. Det är sjukt... Genom skyltfönstret pågick det alltid något, någon som försöker sälja något. Någon som klipper sig, skyltdockor i olika former. 
 
Självklart lite kärlek under den kalla gråa höstdagen i Göteborg :)
 
Canon 60D EFS 55-250mm
 
 
 

Clownskräck

Mörkret faller fort på nu om kvällarna, regnet piskar mot fönsterrutorna och att gå ut med Molle är inte alltid det roligaste då det är kalt, blött och mörkt. Inte blir det bättre heller att jag sitter och ser på American horror story med äckliga clowner eller skräckfilm helt själv framför tv. 
 
Canon 60D Ef 17-40mm 
 
Modell: Christer
Fotograf: Jag Therese

RSS 2.0