Mor och Dotter

Har just kommit hem från fotograferingen. nu är jag nervös. Jag blir alltid nervös när jag ska se på bilderna, tänkt om ingen blev bra osv. 
Men nu när jag kollat igenom så blev det som alltid någon bra bild, det var roligt få fota lite mamma å dotter bilder. 
 
 
 
 

Höstmorgon fotografering

Snart ska jag ut i kylan för att fota Lina och hennes mamma i bonstan. Jag hoppas det kommer bli bra bilder för just nu är jag lite små tom på ideer och trött.  Men så länge det är bra väder och glada människor ska det nog gå undan ^^
Var ju jag själv som satte denna tid, men ska fara och jobba i kcäll så vill slippa stressa fram och tillbaka och under fotningen vill man ha tid och ingen stress.
kram på er!
 
Denna bild togs i studio förra hösten med Lina och Tove :)

Ingen fågel

 
 
 
 
Tog med mig kamran under morgon prommisen för att kanske jag skulle kunna få fota hackspätten som suttit på samma träd varje dag nästan jag gått där. Men den verkar inte vilja vara med på bild, för varje gång jag har den med är han inte där :(
 
Men Molle och och naturen gjorde sig ju bra på bild i alla fall :)
 
 
 
 

Shadows

Canon EOS 18-55mm
 
Allt du behöver är insperation från Lindsey Stirling, ett mörkt rum med endast en lampa som lyser upp och ger en stor skuggbild på en tom vägg. Ett stativ och en kramra och sedan en massa tålamod som det behövs alltid när man ska fota sig själv ^^
 
 

Gudinnan finns i oss alla

 
 
 
Canon EOS 1100D EFS 18-55 mm
 
Detta är det sista bra bilder från min egna fotning som chair dancing. För att någon av bilderna som är WOW ska sticka ut så fick några så där bilder också komma med ^^
På många av bilderna ser det ut som jag blundar, men för det mesta så tittar jag bara neråt. Jag har ofta ganska bra koll på kroppen, men mitt ansikte kan nästan aldrig bli bra på bild. 
 
Men jag gillade att ta fram min lilla gudina och fästa henne på bild. Så alla tjejer, ta fram er gudina för en dag och ha kul :]
 
 

Det är här det händer

 
Canon EOS 1100D EFS 18-55mm
 
Utan Lr och Ps skulle jag nog inte klara mig, för varje gång man använder det så lär man sig bara mer och mera. I går natt satt jag och ordna till denna bild. Inte bara färg utan även lite små sjusteringar på bilden :)
 
 

chair dance

 
 
Canon EOS 1100D EFS 18-55mm 
 
Äntligen kom jag till skott med att fota lite chair dance bilder :D Det är inte lätt att agera modell och fotograf sammtidigt. Denna dans på stol  fick jag ett erbjudande om på mail. Denna typ av danse tänker jag börja då jag flyttat till GBG. :D
Poledance vill jag också börja men känns bra att börja närmare marken, då jag är så höjdrädd och rädd för att göra konster. Känns en stol bra att börja på ^^
 
Mer bilder kommer i natt eller i morgon så håll utkick.
 

Ångesten

Canon EOS 1100D EF 50 mm
 
I Fredags försökte jag fota lite tema bilder om just ågesten över vikten, spegelbilden och cm om midjan. det blev väl så där. Med lite redigering så blev det ju lite bättre. Inte så lätt att ta egena bilder alla gånger. Men jag valde just detta tema för att det ä n ågot som följer mig i min vardag och många andras med. 
 
Det handlar inte bara om dem som vill gå ner utan även dem som vill gå upp men inte kan. Alla mer eller mindre har ågest av att väga sig. Vare sig vi vill upp eller ned.
 
 
 
 

En höst kväll i Skellefteå

Canon EOS 1100D EFS 55-250mm
 
Efter en mysig kväll med kollegorna for jag hem för att ta ut lillen och upptäckte vilken stor måne som lös ovanför mig. Skyndade mig hem på cykeln och fort upp för trapperna för att hämta kamran och dra med Molle ut på fotograferings kväll :)
 
Har nu efter det suttit och behandlat dem i Photoshop och detta blev resultatet :)
 
God natt !

Hösten 2012 Ida och Tess

Canon EOS 1100D 
 
Det var kalt, men det var mysigt stå i höstsolen och försöka sig på det där med refläxskärm ^^

Dubbla bilder

Hej, kanske dags att jag besvara ytterligare en frågga, så här på lilllördag passar det väl super bra :)
Jag fick en fråga om hur jag hade gjort med bild som ligga ovan på samma bild. Detta gjorde jag i PH, går säkert göra i andra program också.
 
Du väljer bilden du vill ha och öppnar i PH som du sedan ska dubbla till en till. Du ska alltså ha två av samma bild. Det gör du genom att antingen gå in på arkiv och öppna bilden igen, eller tar tag i bilden du ska ha och dra den från sin mapp in till PH eller höger klicka på bilden och tryck på duplicate (engelsk version).
 
Nu ska du minska storleken på den andra bilden till det som känns bäst för dig. Sedan ska du använda den sträckade fyrkantiga symbolen uppe till vänster i den smala panelen. Tryck på den och markera hela den lilla bilden och tryck kopiera. (Ctrl + c) för att kopiera och sedan samma kombo fast med V för att klistra in. 
När du har kopierat drar du bilden över den andra och klistra sedan in den. Käns storleken fel får du gå tillbaka och ändra tills du blir nöjd :)
 
Hoppas ni ska förstå , lycka till :)
 
(Jag valde att ändra storleken sedan till 2200 i stället.)
 
 
 
 

Lightroom

Det har dykt upp lite frågor under tiden jag har laggt upp bilderna från mitt Grease Tema med Ida och Sebbe. Det är alltid kul att det kommer frågor, och jag ska självklart försöka besvara det så gott jag kan :)
 
För er som just kanske har börjat använda Lightroom har säkert undrat hur man sparar ner bilderna. Det hade jag också problem med innan. Men det är så enkelt som att ni går in under arkiv och trycker på EXPORTERA. Då kommer det upp en skylt där ni kan välja att bilderna ska hamna i samma mapp som orginal bilderna. Då kommer LR att skapa en egen mapp där det redigerade bilderna hamnar.
 
Vill ni redigera om bilden behöver ni inte ta bort den gamla bilden, när du trycker på exportera. Kommer ni få upp allternativ som "andvända unika namn". Då skapar programet ett eget namn och hamnar i samma mapp som den första bilden du redigerade.
 
Lycka till, jag tycker ni verkligen ska använda detta program för bildredigering. Finns många möjligheter med det :)
 
kram
 
 
Hoppas ni förstår :)
 
 
 
 
 
 
 


The end

Canon EOS 1100D EF 50 mm
 
Då var sista bilderna uppe från denna otroligt roliga fotografering. Jag är så nöjd och det frågor som har dykt upp under tiden här på bloggen ska jag försöka besvara i morgon :)
Kram 
 

Förvandlingen

Canon EOS 1100D EF 50 mm
 
Höjd punkten av förvandlingen av bilen ^^ Hade inte alls den tanken först, men tack vare Sebbe så fick vi med den scenen också :)
 

Nya delar

Canon EOS 1100D Ef 50 mm

You better shape up, 'cause I need a man

Canon EOS 1100D EF 50mm
 
 

Summer nights

Canon EOS 1100D EF 50mm
 
Ja.. själv är jag målös.... det gjorde så grymt fint jobb ihop.
 
 

Pinuppa

 
Canon EOS 1100D EF 50mm
 
 
Ida var så himla fin som min lilla pinuppa modell. Hon han tog sin roll som om det inte fanns något annat i henne :) 
Bilderna där hon ligger ner är mina favoriter bland dessa.
 
 
 
 

Ett ögonkast

Canon ES 50 mm 
 
Äntligen är jag klar med det första korten fråm Grease temat. Har suttit med LR och PS sedan jag kommit hem. Jag är så kär i nästan alla bilder att jag bestämmer mig för att dela upp korten i olika inlägg här på bloggen. Så i morgon kommer nästa del osv osv.
 
Men det gör det hela mer spännande, för jag hoppas ni ska vilja se mera efter dessa bilder :)
 
 
 
 

Från i går

Canon EOS 1100D EF 50 mm
 
Bara för att ni är snälla och följer min blogg så bjuder jag på en liten bild, mer kommer kanske i morgon :)
kram!

Håller på att gå igenom bilderna

Hej alla sugna :)
Antar att ni är det, för jag själv är rå sugen att se hur bilderna blev från i dag. Har nu äntligen satt mig vid datorn för att gå igenom dem innan jag ska träffa drömmarnas värld.
 
Jag känner mig nöjd, känner mig nöjd med mig själv. Jag var verkligen mer fotograf i dag, höll koll på saker osv. Så mitt huvud är något trött. Men det blev två härliga timmar med Ida och Sebbe i Grease anda :D
 
Det är nästan lättare att ha ett tema då man ska fota så har man lite att gå efter. 222 bilder sammanlagt, får hoppas att någon av dessa sticker ut.
 
Tack för att ni ställde upp <3
 
 
 
 

Grease/Pinuppa projekt

Just nu hoppar jag nästan i stolen av iver för i dag blir det ett roligt fotoprojekt, och jag tänker denna gång verkligen ta på mig fotograf rollen och inte nöja mig. Jag kommer köra hårt med mina modeller i dag ^^ Har alltid så många ideer här hemma, och man föresteler sig ju alltid saker i huvedet och ibland är det inte lika lätt att få det på kort.
 
Men sedan är jag ju så veklig å försiktig, så i dag ska jag tusan i mig säga stå så gör så och sedan ska det leverar känslor i massor! Det ska synas på korten vad man vill få fram :D
 
Är så tagad!!
 
Kommer ta insperation från den välkända filmen Grease och lite pinuppa. Vi kommer om bilen finns kvar (HOPPAS!!) fota vid en riktig rostig skit sak. Men det tror jag kan bli bra endå, det byggde ju om bilen i filmen ^^
 
 
 

I väntan

Canon EOS 1100D alla mina objektiv
 
Det tre fyra sista bilderna är verkligen mina favoriter.
Tack Ida för att du även denna gång gav mig vackra kort <3
 
 
 
 
 
 

En känsla


Canon EOS 1100D EFS 18-55mm 50mm 55-250mm
 
 
Antingen är du flickan med kavalje eller så är du flickan som får vänta....kanske han kommer. I dessa bilder tycker jag vi fick fram den kännslan av väntan och glädjen om han skulle komma eller sorgen om han inte kom. Alla får vi olika känslor och jag beskriva bara vad jag själv fick för känsla :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bakom kuliserna med Ida

 
 
Hej hej :)
Innan jag går i säng tänkte jag dela med mig av lite behind the scenes från dagens fotografering med Ida i balklänning. Vi fotade runt lite på Alhem, uppe i skogen vid en härlig klippa och runt deras vackra dammar som finns där :)
 
Under tiden jag fotade så hade jag svårt få till ett bra ljus. Speciellt med mitt 55-250mm objektiv. Tur PH och LR finns, men visst vore det super om man kunde få ett bra ljus direkt. Men man kan ju inte alltid lyckats.
 
Jag upptäckte också under denna fotografering att mitt 50 mm objektiv är så mkt bättre en mitt 18-55mm och 55-250mm. Har alltid tyckt att mitt zoom objektiv har gett lite brusiga bilder, framför allt då det är mulet ute. Det går bättre fota då det är ljust och klart ute. Det är väldigt svårt att ställa in ljusskärpan på det eftersom det inte är speciellt ljuskänsligt. Så fort jag jag ändrar in eller ut zoomning måste jag ändra exponeringen.
 
 
Men det var bra att använda alla objektiven i dag så jag fick göra en jämförelse och jag lärde mig plötsligt så mkt mer.
Var in och läste lite om detta zoomobjektiv nu, eftersom det var det första jag köpte och läste aldrig riktigt så mkt om det. Så nu var jag in och läste lite, för att ta reda på om det är mig det är fel på eller objektivet. Men nej då, tydligen så är det så här objektivet fungerar.
 
Så ett litet tipps, som jag alltid gör nu innan jag köper något, det är att läsa recensioner om objektivet eller kamran du ska köpa. Så du vet att du får med dig ett prisvärt objekt.
(Första bilden och sista är taget med 50mm och det två i mitten är taget med 55-250mm. Jag ser verkligen kvalitet skillnad)
 
Innan jag köpte mitt 50mm läste jag jätte mkt för att veta säkert om det var det jag skulle köpa hem. Och jag är inte besviken ännu.
 
Sen trodde jag att hela denna fotning skulle bli skit, för när jag väl står på plats så rinner typ alla ideer i från mig. Men nu efter att jag gått igenom dem så blev jag ganska nöjd. Även denna gång fick jag min favoritbild. Men det får ni se mer av i morgon :)
 
Kram och sov gott :)

Indier

 
Fördelen med ett fotoalbum är ju att man alltid kan gå tillbaka och titta. Därför tänker jag skaffa mig ett här på bloggen där jag kan lägga upp gamla bilder från dåtidens fotograferingar :)
 
Jag börjar med Ida från vår indiska fotografering vi hade uppe på alhem. Det kan ju inte bli bättre med en tvättäkta Indier ^^
 
 
 
 
 
 

Dags för balklänning

I dag ska jag äntligen få fota Ida i balklänning. Har redan bra erfarenhet av att hon gör sig fin i klänning då vi fotade henne förra sommaren i sin indiska utstyrsel.
Jag gillar verkligen att fota denna tjej, så nu hoppas jag att det inte kommer bli regn för då blir jag ledsen :/
 
 

Macro

Canon EOS 1100D EFS 18-55 + macrofilter
 
I dag har jag varit ute och prövat på lite macro, tyvärr vara det lite dåligt om insketer. Jag är nog lite sent ute för att hitta några sånna nu. Tycker inte om insekter, men flugor, nyckelpigor går ju bra :) 
Men jag jag for runt och fotade lite blommor och blad. Beklagade mig över att det inte fanns några regndroppar men då slog min kreativa sida av hjärnan i gång. 
 
Jag kunde ju ta en kopp med vatten å droppa med fingret över bladen. Så fastna inte, utan låt kreativtet flöda på. 
 
Vill bara lägga till att jag älskar första bilden , ljuset, kontrasten och bokhe <3 
 

Nettar

 
 
 Canon Ef 50 mm
 
Hej hej :)
I går var jag och hämtade min andra kamra vid namn Nettar, som jag vann för några dagar sedan. Är ni intresserade av att hitta antika kameror så rekomenderar jag verkligen att försöka hitta något på Tradera och lägga ett bud.
Det blir som en lite hobby ^^
 
 
 
 

RSS 2.0