Hästen får pryda headern

 
 
 
En ny header och visningsbild frå bryda min blogg, ska förska färdigställa den helt till helgen :)

Dags att göra en lista

GHAA!!!
Det är bara två månader kvar i stortskett till jag ska vara bröllopsfotograf! Det är dags att börja göra en lista över saker jag behöver skaffa och det som jag har. Kolla över för alla tipps och knep, börja memorera alla bilder och insperation :)
 
I dag gjorde jag en orden på lite minneskort, ett nytt objektiv och lite annat. LÄNGTAR till jag får hem sakerna :D DVD här nedan hade jag tänkt försöka köpa i helgen, går att köpa från moderskeppet. En hemsidan jag fått genom skolan. Kan verkligen rekomendera den, finns massa bra tipps och bra DVD kurser man kan köpa som nedan :)
 
 
 
 

Hur man får sprickor i huden

Nu ska jag försöka förklara hur jag gjorde med sprickorna, jag vet knappt vad jag själv gjorde denna kväll. Jag satt bara och skapade och resultat blev mer en bra! Men jag ska göra en lätt förklaring :)
 
Jag har använt mig av photoshop Cs3 på svenska, så har du på engelska får du försöka lösa det (men ska inte vara så svårt).
 
1 Öppna bilden du vill ha i PS (först gör jag bilden svartvit, sen drar jag ned intensiteten och sedan drar jag upp kontrasten på bilden till jag blir nöjd. Du kan göra detta innan du gör bilden svartvit också.
Jag drar även i kurvorna för att få bilden mer mörk. Lägger på eller drar ner yttlerigare av kontrast och intensiteten. Lägger på en fotofilter (organebrunt/sepia) drar bara upp lite eftersom det mörka ska synas i bilden. Du kan även efter detta gå in på färgbalans och dra lite i den röda fägern. Du redigerar din bild igentligen hur du vill här i början. Men på ett ungefär så var det så här jag gjorde.
 
2 skapa ett nytt lager (markera bilden du vill skapa ett nytt lager för, tryck på symbolen för att skapa ett till lager,  se bilden. 
 
3 Se till att det nya lagret är markerat innan du börjar göra något. Öppna bilden med sprickor på ) jag tog en från google.) Se till att förstora upp bilden (den jag hade var väldigt liten) jag valde att ha den på 1000 pixlar sen minskade jag ned bilden på mig själv till 800 pixlar som jag har här på bloggen. (Du kan förstora upp bilden med hjälp av ctrl och +)
 
4 Nu ska du använda kloningsvertyget, tryck på symbolen. (Se andra bilden) För markören till bilden du vill klona. Tryck nu ned alt sen väster musknap och släpp. Nu har detta roliga vertyget klonat bilden och nu ska du måla in sprickorna i ansiktet.
Du kan ha en lite störe pensel, då flyter sprickor över bilden på ett bättre sett. Men se till att akta ögonen och sådant du inte vill ska ha sprickor.
 
5 För att få sprickorna flyta in naturligt i hyn ska du dra ned opacitet och fyll tills det att du blir nöjd. (Se bild tre) Efter drar du upp kontrasten i bilden för att få allt lite skarpare. 
 
KLART!
 
Vill du ha en krossad ruta gör du på samma set som ovan, jag hoppas jag har förklarat på ett lätt sett. Det var första gången för mig med och det brukar aldrig bli lika bra andra gången som ni ser nedan ^^
 
Lycka till med era sprickor :D!
 
 
 
 
 

Tack för att ni skriver och följer min blogg

Hej! :D
Jag vill börja med att tacka för alla era fina komentarer här på bloggen, instagram osv för bilden jag suttit och gjort här om natten. Men sprickorna i hyn. Jag har fått frågor hur jag gjorde detta, och jag lovar att jag ska försöka göra ett inlägg om det innan veckans slut :) Det är så himla kul att mina bilder kan väcka intresse i andras ögon, och det är det som får mig att vilja kämpa ännu mer. Ni får mig att känna att jag är duktig på det jag gör, och jag vill inget mer en att tro på mig själv och utvecklas.
För det behöver jag blandannat er läsare som följer min blogg och skriver vad ni tycker :D! Det kommer in en del nya annsikten då och då, det är jätte kul att ni har hittat hit :D Hoppas ni kommer stanna. kramar på er alla <3
 
 
 
 

In the bedroom

 
 
 
Canon 60D canon efs 18-55mm
 
Jag längtar till jag får någon som kan stå modell för mig så jag kan få fram det bilder jag verkligen vill ha. Det är så svårt fota från olika vinklar då man fotar helt själv. Det funkar alltid bäst till porträtt :) 
Det var i alla fall kul fota i dag och som tur var kunde jag dela med mig till er.
 
 
 
 

Håller...

på att kolla igenom dagens fotning som jag hade i dag under en timme, håller tummen för att någon bild ska ha blivit bra :)
 
 

testbild

God morgon!
Solen lyser och jag har nu äntligen tänkt ta i tu med sovrums fotograferingen (självporträtt.) En idee jag har haft ett tag och nu när vi ska börja läsa om blixtar tänkte jag använda den och läsa på lite om min blixt. Har bara testat mig fram ännu och är väldigt nöjd :)
 
Fick en fråga om jag visste vilka blixtar som passar canon, det ser man då man antingen köper den på nätet eller så fråga. Själv har jag en blixt av dörr som är en billigare men funkar bra tycker jag :) 
Jag skulle ha sökt blixtar som passar till canon kamror på google, då får man upp en hel del :)
 
Men nu ska käka lite och sedan in action ^^
 
 

Nattligt projekt

Först hade jag tänkt mig en bild om tiden, men jag blev aldrig nöjd... Då kom ideen om att göra sprickor i huden. Men då jag väl började försvann alla tankar på tiden.
Haha, så dett blev resultatet i stället :)
 
 Före
 
 Efter
 
 
 
 
 
 

Nevnarien

Jag vill fota någon! vill fota i olika teman, så tråkigt att det inte har blivit något sen jag flyttade hit. Har många funderingar på att lägga upp en anons på blocket. En granne här uppe har en jätte fin häst, men fågar inte gå och fråga om hon som äger hästen skulle vilja ställa upp med sin häst som modell för mig.
 
Men i går då jag var in på Elin keros (nevnarien) blogg och såg hennes underbara fotning med hästen blev jag så suuugen! Jag älskar den tjejens sinne för bild och kreativitet <3
Det bilderna var så fina att jag till med skulle kunna köpa två stycken av dem, har till och med frågat :D Coolt ha en känd fotografs/bloggerskas bilder på väggen :]
 
Fotograf: Elin Kero Blogg: Nevnarien

Min drömkamera

Som svar på frågan angående vilken min drömkamera är, så är just nu denna underbara polaroid camera som ser ut som instagram ikonen. På min önskelista över kamror, just för att jag alltid har velat ha en polaroid camera. Att kunna printa ut sina bilder direkt i handen och kunna göra söta fotokollage är en dröm jag har. Fånga fina ögonblick med nära och kära, osv :D
 
Jag längtar verkligen efter när den kommer ut på marknaden, det är inte bara en kamera. Den har wifi och en pekskärm så du kan vara inne på instragram och FB. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rymden

 
I skolan håller vi på med att jobba i lager i PS. i fredags fick vi lära oss hur man klonar saker, riktigt roligt verktyg. Så i går kände jag för att göra en liten rymdbild. Den gråa och gula månen är bilder som jag tagit helt själv och laggt in i bilden. Resten är photoshop.
 
Det är verkligen roligt med PS när man börjar inse hur mkt man kan skapa :)

Vårtecken

Canon 60D Canon ef 50mm 1.8 och Tamron 90mm 2.8
 
 
 

Äntligen på kamralektionen!

I dag var jag entligen i klassrummet, vi håller på med lager just nu och "fin" bildbehandling. Gör anisktet mjukar, tar borta saker från ansiktet. En del kan jag redan, men att få ansiktet så där silkesmjukt... (då ser det ungefär ut så här &#!!!!?##"!") ni förstår nog vad jag menar.
Men jag stannade kvar efter lektionen och försökte komma ihåg hur han gjorde, inte alltid man hinner antecktna då man ska göra det samma på PS.
Så jag stannade kvar och skulle sätta detta innan jag går, så med lite envishet och träning så tror jag det sitter rätt bra nu ^^
 
 
Som ni ser ovan har jag använt en utav mina favorit bilder då det gäller porträtt. Denna bild var redan redigerad då jag började med retusch för ansiktet. Men det gick bra endå, som ni ser har det röda försvunnit en anngen mer och hunden ser mer silkeslen ut :)
 
 
 
 

Ett liv på landet..

Är inget utan hästar, varje dag passerar jag en eller flera hästar. Det finns så många fina och goa hästar som alltid kommer fram och pratar med en. Som jag mer en gärna skulle bli skötare till. Men man ska ju våga fråga också ^^
Bilderna är efterbehandlade med camer raw och PS. La till lite extra brus på för att få mer kännsla över dem.
 
canon 60D efs 55-250mm 
 

Kristaler i solen

Canon 60D tamron 90mm 2.8 
 
Denna natt tog jag mig lite tid över till att redigera lite frost landskaps bilder som har legat på datorn ett tag nu. Är taggad in för fredags lektion, det är synd man missar då jobbet krockar. Men så är det ibland. Får plugga mer på lördag. 
God natt!
 
 
 
 
 

Ingen är proffs från början, men övning ger färdighet

Canon 60D efs 18-55mm + gråfilter
 
 

Kvällspromenad i Göteborg

Canon 60D Canon ef 50 1.8 mm
 
Äntligen tog vi oss en kvällspromenad i Göteborg med Molle. Grannarna frågade om vi ville med och jag var inte sen att tacka ja. Har länge velat ta med lillen in till den stora staden. Han var så lugn och glad under hela promenaden :)

Före och efter med Camera Raw och PS

Canon 60D Tamron 90mm macro 1:1
 

Fotoläxa

Som alltid (nuförtiden) blir det för långa sovmornar och jag vaknar sur på mig själv och stressad över hur jag ska hinna med alla dagens sysslor. 
Men nu sitter jag med min fotoläxa, tänkte göra den och lämmna in den då jag inte kommer vara på skolan i veckan.
 
Vi ska redigera 6 bilder på ett änkelt sett och berätta varför osv. Rätt kul, jag har längtat efter att få läxa. Tycker vi borde ha mer. Man lär sig mer då också.
 
 

Gnäg!

 
Det kommer att komma upp en hel del häst bilder framöver, håll utkik!
 
 
 
 

En oplanerad fotodag

Paserade dessa fina halmstrån (om det nu heter så, vass kanske..?) med bussen och ville direkt fara och pröva mitt tamron 90 mm.
Molle tuggade förnöjt på sina pinnar (denna gång en stor, Diva börjar kanske lära honom ^^) medan jag fotade.
Min fina kameraväska fick följa med denna gången också ^^
Gluggen fick vila mot en stubbe, och det blev ju en rätt bra skärpa, ÄNTLIGEN !
Molle tog sig frivilligt (utan lov) ut i sjön för att leta efter stenar <3
Skiter fullständigt att matte har sagt nej, (han lyckades hamna i någon gytja under vattnet och kom upp svart) jag ska ner igen. Ibland kommer den sanna badhunden fram :D
Vi stannade till vid vägen för att prata med våran söta kompis <3 Molle blir alltid glad och vill springa in (mäst för att äta hästbajs).
 
Alla foton ovan är taget med min Canon 60D + Canon 50mm 1.8 II och Tamron 90 mm macro 1:1
 
 
 
 
 
 

Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 for Canon

Jag lyckades att ta mig ut trotts snö och regnet, denna gång med en plastpåse på kamerahuset och lite över objektivet. Det är vädertåligt, men bra skydda sig endå ^^
 
Så vad tycker jag om mitt Tamron 90 mm 2.8 Di macro 1:1 VC USD,
 
Det första jag la märket till var hur tungt det var, att handålla detta under en macrofotning var inte lätt. Men jag gillade kvaliteten på den, även om det nog är gjord av hårdplast så känns den rejäl med tanke på tyngden.
Den har en stor och vaderad intärnfokusering. Vilket gör det lätt att focusera manuelt, som behövs vid macro. AF är väldigt tyst och mjuk och funkade jätte bra till allt förutom macron. Vilket är synd för det hade varit bra om den hade velat vara på min sida. Af jagar bara fram och tillbaka trotts att det har gjort en sådan furnulig sak som att man kan ställa in hur många fokuseringar den ska gå igenom innan kortes tas. 
 
Detta hjälper inte alls under macron, så här gäller det att ha ett skarpt öga och en säker manuel fokusering och ett stativ kan nog underlätta en hel del. Jag fick rätt ont i ögonen då jag alltid chisar så mkt (måste ha nya glasögon) och att handhålla en tung kamra med ett tungt objektiv och focusera på något smått var jobbigt. Så stativet ska med nästa gång!
För den är väldigt känslig vid mauelt läge, lilla minsta och det focuserar på något helt annat en vad man hade tänkt sig. När jag skulle fota regndroppar kunde det bli focus på huset i stället.
 
Så tålamod, macro är nog inte så lätt som det ser ut. Men jag är verkligen glad att jag valde en med VC (bildstabilisering). Den är helt gudomlig, jag skakade som ett litet löv och det blev jätte klara bilder endå! Så väldigt stort pluss till Tamrons VC!
 
Bländaren ligger på 2,8 och det är ju rätt bra, saknar väl 1.8 som mitt fasta 50mm har, men jag tycker det blev ljusa och klara bilder. Dock gav tamron 90mm inte så mkt bokhe på bilderna (synd). Men där i mot så smälte färgerna snyggt ihop i bakgrunden. Dock tyckte jag att det var en del brus i bilderna, jag hade auto på iso och var inne och styrde blädaren. Kanske var det att jag hade lite hög blädare ibland.... 
 
Portättbilder tycker jag den verka funka bra till, var inga problem där, den ger också ett detaljrikt återskapande vid bra ljus. 
Tyvärr upptäkte jag att det blev lite kromatisk aberratio, men det gick att ta bort det värsta i PS :D!
 
Efter denna slutsats så kan jag bara säga att jag längtar till våren då jag får ge blommorna en chans och macron en ny chans med stativ. Efter en gång kan jag inte säga bu eller bä, det tar alltid lite tid att vänja sig vid ett nytt objektiv precis som med en kamra. 
 
Men *** stjärnor av fem tycker jag endå den kan få ^^
 
 
 
 
 

Varmchoklad lyx

Nu har jag varit ute med mitt nya Tamrin objektiv, prövat fota regndroppar, lite blöta iskristaler (snö), blad, molle och även lite annat.
 Medan jag skriver lite om vad jag tycker och kollar igenom bilderna sitter jag med en stor varmchoklad (ännu mer finnar) som är toppad med grädde och färglada marshmallows. Men förtusan det är söndag och det är gott att ha något bredvid datorn ^^
 
Men nog om min choklad, nu ska förberedda ett nytt inlägg med lite bilder från kameran (ni får en liten försmak här på min goda choklad ^^) och vad jag tycker om det så här första dagen :) 
 
Canon 60D Tamron 90 mm

Tamron

Säg hej till min nya vän i min kamerafamilj som ska hjälpa mig att ta macro bilder :D Det blev Tamrons egna med  bildstabilisator 90mm. 
Jag har länge velat ha ett och framförallt till bröllopet för att kunna ta fina närbilder på ringarna och blomman som bruden ska hålla. Sen ska detta vara riktigt bra för portträtt också, även filmning läste jag i går. Sen måste jag ge ett stort plugg för att det skicka med ett solmotskydd :D
 
Men nu ska jag ut och testa min nya kompis,dock regnar det lite....det ska vara vädertåligt precis som canon 60D men man vill ju inte utsetta sina dyra prylar för det (har jag redan gjort) kom in sen för att se test bilderna :)!
 
haha nu börjar det snöa :O!!
 
 
 
 

RSS 2.0